Indkøbskurv

Luk

KRAV TIL EN BÆRESELE

Sikkerhed i produkter til børn

Produktsikkerhedsloven siger, at man kun må markedsføre og sælge sikre produkter.

Helt grundlæggende er det kravet til en bæresele, og hvorefter er det i høj grad op til den enkelte producent at sikre dette. Der er ikke nogen godkendelsesordning, før et produkt må sættes på markedet.

Idet der findes en europæisk sikkerhedsstandard for bæreseler, bør man opfylde kravene i den. Standarden hedder EN 13209-2, og den giver et godt fundament, via de krav og test, som standarden indeholder; men man må ikke stoppe der.

Det er vigtigt at lave en grundig riskovurdering, hvor man afdækker mulige risici og undersøger om standarden tager højde for dem - og i tillæg selv sørger for, at tage højde for alt andet. Jo mere kreativ man er, desto vigtigere er det at gøre dette arbejde grundigt, og det kan betyde, at man skal teste ud over det, som står i standarden.

I tillæg til standarden skal man naturligvis sikre, at bæreselen overholder specifikke lovkrav, som blandt andet findes i EUs kemikalielovgivning, som blandt andet regulerer ftalater, azofarvestoffer og bakteriedræbende kemikalier (REACH og Biocidforordning). Dertil kommer nationale lovkrav, som fx de restriktive danske ftalatkrav, samt anden international lovgivning, der gælder i EU/Danmark (fx POP om miljøgifte).

 

Udover lovkravene

Derudover bør man sikre sig, at visse kemikalier/stoffer ikke findes i de bæreseler, man producerer, da man skal have for øje, at de bruges af en særlig sårbar brugergruppe: Små børn.

De kemikalier, som vi refererer til her, er ikke direkte ulovlige at bruge, men nogle af dem burde efter vores mening være det - det gælder fx klorerede flammehæmmere.

 

Der findes adskillige producenter af bæreseler, som sikrer alt dette i fin stil - og naturligvis er enomo er en af dem...

enomoworld nyhedsbrev!

Kom med ind i vores hverdag og lad os dele ud af alt vores viden om sikkerhed i produkter til børn, ergonomi og selvfølgelig nyt om alt det vi selv designer og udvikler i enomo-huset.

Søg på enomo