Indkøbskurv

Luk

Frequently Asked Questions

FAQ

1. Kan man bruge uniq bæreselen til et nyfødt barn? 
Ja, du kan bruge uniq bæreselen til nyfødte (min. 3,5 kg.). Du skal være opmærksom på, at et nyfødt barn har brug for ekstra støtte, når du bærer det. Se instruktioner i brugsanvisningen eller læs mere under spørgsmålet ”Hvordan skal jeg bære et nyfødt barn?”.

VIGTIGT: For børn med lav fødselsvægt og børn med en sygdomstilstand, anbefales det kraftigt, at søge sundhedsfaglig rådgivning før brug af en bæresele.

2. Hvordan skal jeg bære et nyfødt barn?
Helt små babyer lægges i babydelen med benene over kors eller som i fosterstilling, og coveret justeres til sin mindste størrelse. Så længe dit barn ikke kan holde hovedet selv, skal du montere nakkestøtten. Se instruktionerne i brugsanvisningen.

3. Hvor længe må mit barn sidde i bæreselen?
Babyer skal med jævne mellemrum skifte position. Derfor anbefales det, at nyfødte sidder i en bæresele i max. 20 minutter ad gangen. Efterhånden som barnet udvikler sig og bliver større kan tidslængden øges.

4. Hvornår må mit barn ikke længere sidde i bæreselen?
Indtil dit barn vejer max. 11 kg kan du bruge uniq bæreselen. Vær dog altid opmærksom på din egen komfort og vurder, om du bør supportere din ryg med fx et hoftesæde. Efter 11 kg. er det vores vurdering, at din ryg bliver hårdt belastet, og vi anbefaler derfor, at bruge et hoftesæde sammen med bæreselen. Du kan placere hoftesædet under dit barns numse og rundt om dine hofter, hvilket fordeler vægten fra ryggen.

5. Bør man bære sit barn Facing-out?
Det er ikke noget vi anbefaler, men hvis man, når barnet er over 4 mdr., i korte perioder vil bære sit barn facing-out, så har man mulighed for dette med uniq bæreselen. Da små børn kan blive utrygge eller overstimulerede af at vende udad, anbefales den indadvendte position – brug ”on-side” positionen, hvis dit barn gerne vil kunne se lidt mere.

6. Kan jeg selv justere, tilpasse og lukke bæreselen?
Ja, det er en af de helt store fordele ved uniq bæreselen. Selen består af 2 dele, en bærerdel og en babydel. Du monterer let og hurtigt selv bærerdelen, imens dit barn ligger på puslebordet. Når du er færdig, giver du dit barn babydelen på, som var det en ble. Til sidst klikker du jeres to dele sammen midt på brystet.

7. Kan jeg have den på uden på en jakke
Ja, det kan du sagtens. Du justerer bare bærerdelen, så den passer i størrelsen.

8. Jeg er lille/høj, passer den så?
Bæreselen er designet, så uanset din højde eller størrelse, så bærer du dit barn i en kissable position, hvilket er ergonomisk optimalt for dig og dit barn.

     

    enomoworld nyhedsbrev!

    Kom med ind i vores hverdag og lad os dele ud af alt vores viden om sikkerhed i produkter til børn, ergonomi og selvfølgelig nyt om alt det vi selv designer og udvikler i enomo-huset.

    Søg på enomo