Indkøbskurv

Luk

ERGONOMISK BÆRESELE

Ergonomisk bæresele, ergonomi, m-stilling, c-form, kissable, International Hip Dysplasia

 Først og fremmest er ergonomien vigtig for dit barn og derved er det vigtigt for det bærer-redskab du vælger at bruge med dit barn. Det er vigtigt, fordi en ergonomisk korrekt bæresele støtter dit barns krop, hvorimod en ikke ergonomisk bæresele, ved længerevarende brug, kan skade dit barn. Sørg derfor for, at du har fokus på disse 4 ergonomiske punkter, når du bruger en bæresele: frøstilling, C-form, nakkestøtte, kissable-position.

FRØSTILLING (m-stilling)

Når du bruger en bæresele, vikle, slynge eller et andet bærer-redskab, er det vigtigt dit barn sidder i en m-stilling. En baby fødes med hoftebenene i en vandret stilling, hvorfor det er mest behageligt og støttende for babyen, at have sine ben i en m-stilling. Vores underdel til baby-delen er designet til at støtte dit barn til denne stilling og i en uniq bæresele vil dit barn altid sidde i m-stilling. Du skal dog altid være opmærksom på at desto mere sprælsk og bevægende dit barn er, desto mere skal du sørge for, at tjekke stoffet under knæhaserne ikke er faldet tilbage, i så fald trække det ud.

For helt nyfødte babyer bør benene foldes over kors og blive inde i underdelen på baby-delen.

Det internationale institut, Hip Dysplasia har givet vores uniq bæresele et anderkendende stempel, som værende en 'hoftevenlig' bæresele.

  

C-FORM

Fra fødsel har babyens rygsøjle en c-form, hvilket du også bør være opmærksom på, når du bærer dit barn. Vores uniq bæresele er fokuseret på at skabe den gode ergonomi, som findes i vikler, ved at lave underdelen af baby-delen, som et tørklæde, der former sig efter barnets krop. Det betyder dit barn kan sidde med en c-formet rygsøjle og opnå en optimal m-stilling med benene. En af de helt unikke ting ved uniq bæreselen er, at uanset hvilken position du har dit barn i, stadig har den gode ergonomi. Dette skyldes vores 2-delte bæresystem, som gør baby-delen støtter barnet ens, om end du vender dit barn udad, indad eller har det i siden.

NAKKESTØTTE

Fra nyfødt og indtil omkring 3-4 mdr. kan en baby ikke holde sit eget hoved, derfor har baby brug for støtte når han/hun er i bæreselen. På uniq bæreselen har vi lavet en nakkestøtte, der støtter barnet i den tid hvor det har brug for det. Når babyen selv kan holde hovedet, kan nakkestøtten fjernes fra bæreselen. Enhver nakkestøtte bør ikke kunne knække bagover, da det i så fald ikke vil støtte dit barns nakke optimalt. Vi har derfor valgt at indsætte en stiv plade i vores nakkestøtte, som gør det umuligt for dit barn at knække nakken bagover. Pladen er selvfølgelig tildækket af blødt og behageligt skum og stof, så dit barn blødt og behageligt kan hvile sit hoved.

 

KISSABLE-POSITION

Når du bærer dit barn, så skal han/hun sidde så højt på din krop, at du kan kysse ham/hende på panden. Dette er den mest komfortable og ergonomiske bærestilling for både dig og dit barn. Med uniq bæreselen kommer dit barn til at sidde i denne position, hvilket ikke kun er vigtigt for komfort og ergonomi, men også for dit barns sikkerhed. Ved denne bærerstilling sidder dit barn, så du altid kan holde øje med ham/hende og sørge for at dit barns hovedet ikke hviler på sit eget bryst, hvilket sikrer at dit barn har frie luftveje.

 

Ergonomisk bæresele, ergonomi, uniq enomo bæresele m-stilling, c-form, kissable, International Hip Dysplasia

enomoworld nyhedsbrev!

Kom med ind i vores hverdag og lad os dele ud af alt vores viden om sikkerhed i produkter til børn, ergonomi og selvfølgelig nyt om alt det vi selv designer og udvikler i enomo-huset.

Søg på enomo